Kaleien: Voordelen, Prijs En Stappenplan Voor Aanbrengen - in Kontich

Published Jan 17, 22
6 min read

Kaleien Met Of Zonder Isolatie. in Kortenberg

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
kaleien aannemers turnhout Herk-de-Stad

Daar komt ook nog eens bij dat de laag met kalei zorgt voor een betere bescherming. Wij laten je in dit artikel alles zien wat je maar moet weten als het aankomt op het kaleien met cement. Hoe wordt de cement aangebracht Kies je ervoor om jouw woning te laten kaleien met cement dan zal je vrijwel altijd hetzelfde proces moeten doorlopen, dit zijn ook wel de drie stappen.

Het is belangrijk dat er geen vuil op het oppervlak zit, de laag moet nu eenmaal wel kunnen pakken. Alle loszitten stukjes zullen dan ook moeten weggehaald voordat je begint. Voordeel van het cement is dat dit eenvoudig aan te brengen is dan de kalei met kalk. Tweede stap is het maken van het mengsel, voor het cement zal er dus cement worden gebruikt in plaats van kalk.

Tijdens het maken van het mengsel kunnen mogelijk ook kleuren worden toegevoegd. De laatste stap is het aanbrengen, dit zal het professionele klusbedrijf voor je uit handen nemen. Ga niet zomaar zelf aan de slag, er komt namelijk aardig wat werk bij kijken. Cement vs. kalk Zoals we hierboven al even hebben laten zien zit er een verschil tussen het kaleien met cement en met kalk.

Het grootste voordeel van kalk is dat het een ademend vermogen heeft. Mocht er toch vocht in de onderste lagen terecht komen dan kan dit altijd nog opdrogen, bij cement gaat dit wat minder makkelijk. De kalei met cement heeft namelijk geen ademend vermogen. In zeer extremen gevallen is het mogelijk dat de onderlaag kan stuk vriezen bij zeer extreme weersomstandigheden, gelukkig komt dit niet zo vaak voor.

Moderne Woning Gevel Kaleien: Prijs Per M² In 2022, Voorbeelden En Voordelen - in Kinrooi

Veel Gestelde Vragen - in BierbeekKalei Afwerken Met Hydrofobering - in Kalmthout
Qua uitstraling zitten er wel enkele grote verschillen tussen beide vormen. Bij een kalei laag met klei is het makkelijker om een groot scala aan afwerkingsmethodes toe te passen, dit is bij de cement laag wat minder makkelijk. Het handigste is om even contact op te nemen met een professioneel klusbedrijf.

Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de juiste keuzes te maken - huis laten kaleien.

Wens je de gevel van je woning in een nieuw jasje te steken? Dat kan je doen door hem te laten kaleien. Een gevel kaleien geeft het een karakteristiek uitzicht, maar ook voldoende bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en wind. Neem dit artikel volledig door en je bent volledig op de hoogte van alles over kaleien.

Ontdek de , en . Inhoud, Gevel Kaleien: Wat is het? Kaleien is geen verf of een product, het is een techniek. Kaleien kan je omschrijven als een oude schildertechniek, waarbij dunne kalkpleister met een kwast op een muur wordt aangebracht, helemaal anders dus dan een gevel cementeren. Het kan zowel worden toegepast bij gevels, maar ook bij binnenmuren.

Kaleiverf: Doe Je Gevel Alle Eer Aan - in Beersel

Om een ideaal resultaat te bekomen moet je een degelijke behandelings- en afwerkingslaag voorzien. De kalk geeft zo een goede bescherming laag tegen vocht, wind en sneeuw, maar zorgt ook dat oneffenheden niet meer te zien zijn. Op die manier geef je aan de gevel of binnenmuur een helemaal nieuwe look.

1. Esthetische voordelen Als een gevel er niet meer mooi uitziet en beschadigingen heeft dan wil je dit op één of andere manier camoufleren. Ga voor een permanent resultaat door te kaleien, een populaire manier om gevels weer een nieuw zicht te geven. Een gevel kaleien is ook perfect mogelijk bij een nieuwbouw woning en oogt prachtig bij landelijke woningen.

Wat Maakt Gekaleide Huizen Zo Bijzonder In 2022? - in HerenthoutKaleien Met Of Zonder Isolatie. in Nijlen


Op die manier krijg je een mooie witte laag, die perfect egaal is. Toch liever een modernere toets en uitstraling? Dan kan je kleurpigment laten toevoegen, op die manier kan je de gevel aan de omgeving laten aanpassen. 2. Technische voordelen Een buitenmuur of gevel kaleien is ook goed om deze te beschermen tegen weersinvloeden zoals wind, sneeuw en water.

Hetgeen belangrijk is om vochtproblemen te voorkomen. Welke afwerkingen zijn er mogelijk? Een gevel kaleien gebeurt standaard in de kleur wit. Maar door een pigment te laten toevoegen kan je ook andere kleuren bekomen. Na verloop van tijd en door de weersinvloeden zal de muur wel iets gaan verkleuren. Maar dat hoeft niet een nadeel te zijn, het kan eerder nog mooier uitkomen na al die jaren.

Authentiek Kaleien - in Putte

Welke look je ook wenst, zanderig, strepen of meer genuanceerd, ja kan de kaleilaag laten polieren met een spons of droge borstel om deze effecten te bekomen. De samenstelling veranderen kan ook bepalen wat de laagdikte en het uitzicht zal zijn van de kaleilaag. Wat is de werkwijze om een gevel te kaleien? Benodigde tijd: 3 dagen.

Hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Lees verder voor een overzicht van de stappen. Kalei kan je op verschillende ondergronden aanbrengen. Maar deze moeten wel volledig schoon zijn. Het is dus belangrijk om onkruid, mos, loszittende stukken, vetten en dergelijke meer te verwijderen. Ook oude verflagen verwijder je best eerst.

Denk aan dakgoten, ramen en deuren. Om dan te starten maak je de gevel eerst wat nat, zodat het vocht niet meteen uit het kaleimengsel geabsorbeerd wordt. De kalk moet in poeder of blokvorm worden geblust door water eraan toe te voegen. Op die manier krijg je gebluste kalk in poedervorm.

Landelijke Woning Gevel Kaleien : Prijs, Voordelen & Werkwijze [2021 ] - in NielWat Maakt Gekaleide Huizen Zo Bijzonder In 2022? - in Rumst


Voeg daaraan rivierzand toe zodat je een smeuïg breisel krijgt. Leng aan met zuiver water indien nodig. Of er bestaat ook kant-en-klare producten waar je gewoon even moet in roeren. Om kleurpigment toe te voegen moet je een specifieke manier volgen die op de verpakking vermeld staat. Meestal moet je heet water aan het mengsel toevoegen.

Kaleien - Asw Benelux - Oost-vlaanderen - Gevelbekleding - in Duffel

Test eerst uit op een klein stuk of de kleur goed is. Het mengsel moet je vanaf dan regelmatig omroeren zodat de kalk, pigment of zand niet naar beneden zakt (kaleien gevel). Om kalei aan te brengen moet je gelijkmatig te werk gaan. In vloeiende bewegingen en best in kruisvorm. Eerst horizontaal en daarna verticaal.

Het is beter om meerdere dunne lagen aan te brengen dan 1 dikke laag in één keer. De laatste stap is uiteraard de bescherming te verwijderen nadat je de 2de laag aangebracht hebt. Het resultaat is dan als volgt: Gevel kaleien – Het resultaat Video: Hoe een gevel kaleien? Een gevel kaleien kun je zelf, maar toch raad ik iedereen aan om het te laten doen.

Hieronder nog eens de werkwijze uitgelegd in een video van Do-it-Pro die kant-en-klare producten aanbiedt om je gevel te kaleien. Gevel kaleien: Video met uitleg over de werkwijze Wat is de prijs voor het kaleien van een gevel? Wil je hiermee zelf aan de slag gaan? Je kan namelijk kalei kopen voor een prijs tussen de 6 euro en 8 euro per m².