Kaleien Van Gevel In 2022 - in Halen

Published Nov 11, 21
6 min read

Je Gevel Kaleien Geeft Een Authentieke Look in Kraainem

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
nieuwbouw kaleien Leopoldsburg

Hierdoor kunnen de kosten dus oplopen, maar dit wil ook zeggen dat je er zelf veel tijd moet voor uittrekken. Zowel zelf doen of laten doen, heeft dus zijn voor- en nadelen. De optimale levensduur van kalei is 10 jaar. Hiervoor moet je echter rekening houden met vele details, zoals de correcte vochtigheidsgraad, een goede verftechniek en de correcte dikte van de lagen.

Gevel verven of kaleien? Kalei heeft verschillende voordelen ten opzichte van verf. Zo heb je geen primer nodig. Daarnaast biedt kalei gedeeltelijk bescherming tegen opstijgend vocht. Omdat kalei dampopen is, kan het water namelijk gemakkelijk verdampen. Ten slotte, helpt kalei beter dan verf om oneffenheden in de muur te verbergen.

Ook verf heeft echter zijn voordelen. Schilderen is namelijk sneller en gemakkelijker dan kaleien. De prijzen voor beide zijn moeilijk te vergelijken en hangen af van de omstandigheden. Kwaliteitsverf kost doorgaans meer dan kalei, maar het kaleien van gevels is een duurdere methode. Gevel laten kaleien? Gratis offertes vergelijken! Kalei aanbrengen op de gevel is een tijdrovende klus.

Kalei Afwerken Met Hydrofobering - in Bierbeek

Dit zorgt er natuurlijk voor dat het niet zo goedkoop is. Voor een goed resultaat is het echter sterk aan te raden om de gevel te laten kaleien door iemand met ervaring. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de kosten. De belangrijkste is offertes vergelijken. Via onze offerteservice kan je die bovendien gemakkelijk aanvragen.

Informatie over de diverse buitenschilderwerken .

De techniek van kaleien is één van de oudste afwerkingstechnieken om je woning een artisanale look te geven. Traditionele kalei is een mengsel van kalk, water en zand als vulmiddel en werd vroeger gebruikt door de boeren om de muren van hun stallen mee in te smeren. In de loop van de jaren lieten meer en meer mensen hun oog vallen op het rustieke aspect van het kaleien en werd deze techniek opnieuw zeer populair.

Kaleien En Spouwisolatie, Goede Combinatie? - in Dilbeek

De traditionele kalei heeft als voordeel dat zij een uitstekende dampdoorlaatbaarheid heeft. (Zie ook ‘Dampopen verfsystemen: wanneer zijn ze nuttig?’). Daartegenover is de bepleistering fragieler dan bij een cementgebonden kalei waardoor zij minder weerstand biedt tegen slechte weersomstandigheden, mosvorming en verkleuringen. Cementgebonden kaleien bieden hiervoor enerzijds een oplossing doordat ze een stevige hechting hebben op de te behandelen ondergrond.Beide mengsels hebben bovendien een belangrijk nadeel, nl. dat ze zeer gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen waardoor bijv. een schoorsteen niet mee kan gekaleid worden. Daar komt nog bij dat traditionele kalei zich niet leent om te gebruiken op gevels die reeds geschilderd zijn. Enkel wanneer de gevel volledig wordt gezandstraald of gedecapeerd (wegnemen van de verflagen) wordt, kunnen we met het kaleien beginnen.

Doordat dit kant-en-klare oplossingen zijn, bespaart dit heel wat in het budget voor de klant. Eén van de grootste voordelen is bijv. dat wij kaleimixen zonder probleem kunnen aanbrengen op een reeds geschilderde muur. Bovendien hebben kaleimixen zeer goede waterdoorlatende eigenschappen en kunnen we nog makkelijker een ‘pigment’ toevoegen aan de mix.

Zin In Een Rustieke Gevel? Je Muur Kaleien Doe Je Zo! - in Tremelo

Schildersbedrijf Pattyn heeft meer dan 75 jaar ervaring met het schilderen en onderhouden van woningen, industriële installaties, bedrijfsgebouwen en openbare infrastructuren. Wij kunnen elk schilderproject aan. Heb je plannen om te schilderen? Contacteer ons om ze samen met jou te bespreken. We maken er graag tijd voor.

Wat is kalei of kaleien? Kaleien is een techniek die al eeuwen bestaat. Hierbij wordt een dunne kalkmortel op de muur aangebracht met een blokborstel. Door het uitsmeren van de kalkpleister met een blokborstel bekomen we zanderige strepen op de gevel. Een gevel die gekaleid is heeft een zeer rustiek uitzicht en geeft een schemerig effect.

Vooral het kaleien van buitenmuren wordt om 2 redenen gedaan. Esthetisch en technisch! Uit esthetische overwegingen kan je de gevel kaleien als deze er niet meer zo mooi uitziet of kleine beschadigingen heeft. Hierdoor is de kaleitechniek zeer geschikt bij renovatieprojecten. Ook uit technisch aspect is kaleien een goede oplossing.

Kaleien: Voordelen, Prijs En Stappenplan Voor Aanbrengen - in Sint-Genesius-Rode

Bovendien is kalei volledig dampopen, waardoor je muur kan blijven ademen. Zoals bij elke afwerking moet er gestart worden vanaf een solide basis. Dit zal mede de levensduur van het kaleien bepalen. Alvorens de kaleiwerken te starten is het aangeraden om de muur aan een grondige inspectie te onderwerpen. Vochtproblemen moeten eerst worden aangepakt, voegen hersteld,… Welk verschil is er tussen kaleien of schilderen? Kies je voor kaleien, dan worden de voegen ‘dicht gesmeerd’ met de kalei.

Asw Benelux- Kaleiwerken - Schilderwerken - Gevelrenovatie - in BilzenKaleien Of Cementeren: Wat Is De Beste Keuze - in Hamont-Achel


Een schemerig effect met schaduw zal ontstaan en bovendien heb je de zanderige strepen die de gevel een rustiek uitzicht geven. Tevens worden foutjes in de gevel perfect gecamoufleerd. Kies je ervoor om de gevel te schilderen dan worden de stenen nog steeds scherp afgelijnd en zal het rustieke uitzicht veel minder zijn.

We kunnen uw gevel ook schilderen met een gevelverf dewelke quartzkorrels bevat. Hierdoor krijg je het lichte effect van kaleien. Hieronder kan je zien wat het afwerkingsverschil is tussen kaleien, schilderen of afwerken met een 'kalei-look' systeem. Welke zijn de afwerkingsmogelijkheden bij het kaleien van gevels? Wij bieden u 3 afwerkingsmogelijkheden aan bij het authentieke kaleien en één verfsysteem met ‘kalei look’.

Kaleiverf: Doe Je Gevel Alle Eer Aan - in Grobbendonk

U kan kiezen tussen de authentieke witte kleur of u kan de kalei met pigmenten in de massa laten inkleuren. Uw gevel zal hierdoor de natuurlijke kleurschakkeringen van de kalei blijven behouden. Houdt er rekening mee dat dat de gevel omgevingsvocht zal opnemen en bij regenweer natte plekken zal vertonen.

Systeem 2: Kalei Authentic met waterafstotend effect Dit systeem is identiek aan bovenstaand systeem met bovendien het aanbrengen van een waterwerende impregnering of hydrofuge. Indien de uitgesproken kleurcontrasten tussen vochtige en droge plekken niet wenselijk zijn is het raadzaam om voor dit systeem te kiezen. Systeem 3: Kaleisysteem met verfafwerking Wie graag de originele kaleistructuur combineert met een egale kleur die niet onderhevig is aan verdonkering onder invloed van vocht kiest voor deze afwerking.

Kaleien: Voordelen, Prijs En Stappenplan Voor Aanbrengen - in Wezembeek-OppemDe Gevelgroep: Gevelbekleding Met Showrooms In in Hoeilaart


Zoals hierboven reeds vermeld is het mogelijk om de kalei in de massa in te kleuren met kaleipigmenten. Hier hebben we een 110 tal kleuren in ons gamma. Opteerde u om de kalei af te werken met een verfsysteem, dan wordt deze niet in de massa gekleurd. De kleur wordt bepaald door de verf en hier zijn er uiteraard oneindig veel mogelijkheden.

Landelijke Woning Gevel Kaleien : Prijs, Voordelen & Werkwijze [2021 ] - in Leopoldsburg

Is er verschil in kalei? Authentieke kalei is een kalkmortel, dewelke gemaakt wordt met gebluste kalk. Ook zien we dat er soms een cementmortel gebruikt wordt in plaats van kalk. Er wordt hier heel veel water bij de cement gevoegd, zodat er een brij ontstaat. Deze wordt dan op de muur uitgestreken en heeft visueel eenzelfde effect.

Ook moet je rekening houden dat er hier een probleem zou kunnen ontstaan omdat de muur niet meer dampopen is. Wij werken uitsluitend met authentieke kalei (kalkmortel) van de Belgische fabrikant Rewah. Deze kalei is gekend onder de naam Rewah kalei Liscio 2 en wordt aanbevolen door de dienst monumentenzorg Vlaanderen voor de renovatie van oa.

Contacteer ons Is nog niet alles duidelijk of wenst u een afspraak? Aarzel niet en contacteer ons. Lees ook onze veelgestelde vragen.

Gevel Kaleien - Prijzen 2022 & Handige Tips! - in Scherpenheuvel-Zichem

Gevel Kaleien: Info En Prijs Per M2 - in LommelGevel Kaleien Met Kalkverf: Prijs, Tips & Advies - in Hoeselt


Deze site maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Bij gebruik van onze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer