Gevel Kaleien? Wat Zijn De Voordelen? En Hoe Begin Je Eraan? - in Herstappe

Published Nov 21, 21
6 min read

Kalei Afwerken Met Hydrofobering - in Herstappe

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
nieuwbouw kaleien Putte

Wanneer je kiest voor gevel kaleien kun je jouw woning voorzien van een totaal nieuwe uitstraling. Door gevelwerken te laten uitvoeren op je buitenmuren zal het beter beschermt worden tegen weersomstandigheden. Lees in ons artikele alles over kaleien, van de prijs per viekante meter tot de voor- en nadelen voor je gevel.

Bij deze techniek wordt een dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur aangebracht en uitgestreken. Deze techniek wordt zowel gebruikt bij de gevels als bij de binnenmuren, het is mogelijk bij zowel nieuwbouw als bij e oudere woningen. Het kaleien van de gevel is de beste manier om de woning te behandelen en om zo de afwerking laag te beschermen - woning kaleien.

Daar komt ook nog eens bij dat de kalk ervoor zorgt dat oneffenheden niet meer te zien zullen zijn. Dit in combinatie met de nieuwe uitstraling maakt het een van de beste investeringen die je maar kunt maken. De voordelen van jouw gevel laten kaleien Er zitten verschillende voordelen aan het laten kaleien van jouw gevel.

Kaleien - in BorsbeekKaleien Van Gevels - Kaleiwerken in Heist-op-den-Berg


Er zijn een hele hoop woningen in ons land waarbij de gevel er niet bepaald mooi meer uitziet. Zo kunnen er bijvoorbeeld bepaalde beschadigingen zijn ontstaan over de jaren heen, dit is erg zonde. Door te kiezen voor kaleien kan je deze beschadigingen op de meest eenvoudige manier verhullen (huis laten kaleien). Het is dan ook niet zo raar dat er zoveel mensen kiezen voor het kaleien wanneer zij hun gevel onder handen laten nemen.

Kaleien Van Gevel In 2022 - in Tessenterdlo

Er zijn natuurlijk nog meer verschillende soorten kaleien waar je uit kunt kiezen, je kunt dit altijd aan het schilderbedrijf vragen (kaleien kostprijs). Een betere bescherming Zoals je waarschijnlijk al wel gemerkt hebt regent het nogal vaak bij ons in het land. Deze weersomstandigheden zorgen ervoor dat de gevel van jouw woning sneller beschadigd zal raken, zo kunnen er bepaalde vochtplekken ontstaan.

Door de kaleien laag zal je jouw woning op een duurzame manier voorzien van de juiste bescherming. Kaleien prijs per m² Voordat je jouw gevel laat kaleien wil je natuurlijk wel weten aan wat voor prijs je moet denken. Kies je ervoor om jouw gevel te kaleien dan zal je vaak te maken krijgen met een gemiddelde prijs van voor de aanschaf van de materialen.

Je Gevel Kaleien Als Karaktervolle Bescherming Voor Jouw - in NeerpeltZin In Een Rustieke Gevel? Je Muur Kaleien Doe Je Zo! - in Diest


Het proces van het kaleien van de woning is vrij intensief, er komt dan ook echt wel wat werk bij kijken. Hierdoor zullen de kosten oplopen, je bent nu eenmaal ook geld kwijt voor de uren die er gewerkt worden door de schilders. Kies je ervoor om een vakman in te schakelen dan ben je totaal ongeveer een kwijt, dit valt dus op zich nog wel mee.Tabel wat kaleien kost per m2 Kaleien gevel€30 per m² Aanschaf van de materialen€25 à €40 per m² De verschillende afwerkingen bij kaleien We hebben het al even heel kort benoemd, wanneer je ervoor kiest om jouw gevel te laten bewerken dan zijn er verschillende soorten afwerkingen waar je voor kunt gaan.

Gevel Kaleien: Werkwijze, Voorbeelden, Voordelen & Prijs 2022 - in Heist-op-den-Berg

Houdt er wel rekening mee dat de kaleien gevel na verloop altijd zal gaan verkleuren, dit kun je niet voorkomen. Het is mogelijk om een streperige afwerking te krijgen, echter kan een moderne uitstraling ook worden aangebracht. Door de kalei laag te polieren met een droge borstel of een spons zal je een bepaald effect mee kunnen geven aan het oppervlak.

Het proces van een gevel kaleien Het proces van een gevel kaleien zal er vrijwel altijd hetzelfde uitzien, er zullen altijd drie stappen worden doorlopen. het voorbereiden van de gevel Het is belangrijk dat de gevel schoon is, dit is de enige manier waarop de nieuwe laag kalk kan blijven liggen.

Je Gevel Kaleien Geeft Een Authentieke Look in WijnegemKaleien En Spouwisolatie, Goede Combinatie? - in Nijlen


Dit is ook het geval voor de oude verflagen, deze zullen moeten worden verwijderd. Het maken van een kaleimengsel Om het mengsel te blussen wordt er water aan toegevoegd, dit stelt de vaklui in staat om het aan te brengen op de betreffende woning. Tijdens deze stap kunnen eventueel ook kleuren worden toegevoegd.

Vraag vandaag nog een offerte aan als je jouw gevel ook wilt laten kaleien, zo weet je aan wat voor prijs je kunt denken. Wij staan altijd voor je klaar voor het verrichten van de meest professionele klussen voor jouw woning! Veel gestelde vragen Kaleien om de hoeveel jaar Wanneer je ervoor kiest om jouw gevel te laten bewerken dan is het belangrijk dat je in gedachten houdt dat je om de zoveel jaar een nieuwe laag kalei zal moeten laten aanbrengen.

Landelijke Woning Gevel Kaleien : Prijs, Voordelen & Werkwijze [2021 ] - in Sint-Genesius-Rode

Door deze laag te vervangen zal jouw gevel weer geheel beschermd zijn tegen alle mogelijke soorten weersomstandigheden, op die manier kan je er weer even tegen aan. Wij laten je in dit artikel het antwoord zien op de vraag: om de hoeveel jaar moet je de gevel laten kaleien? De levensduur van het kaleien van een gevel is ongeveer 10 jaar.

Zoals we hierboven al even hebben benoemd spelen de weersomstandigheden een belangrijke rol bij de bescherming van de laag kalei. Als jouw woning of gevel niet nat wordt, wanneer de woning dus niet aan de regenzijde ligt, zal je een stuk langer kunnen doen met jouw kalei laag. In dit geval kan je met een beetje goed onderhouden tot wel 10 jaar vooruit met jouw kaleien gevel.

Woon je in een druk gebied en krijg je vaak te maken met wind en regen dan zal de laag kalei minder lang mee gaan. Voor deze woningen ligt de gemiddelde levensduur rond de 10 jaar. Het handigste is om even contact op te nemen met een professioneel klusbedrijf, zij kunnen je namelijk verder helpen met alle mogelijke vragen die je maar hebt op het gebied van het kaleien.

Hoe kalei zelf maken De meeste mensen die ervoor kiezen om hun gevel te laten bewerken zullen een professioneel klusbedrijf in te schakelen, echter zijn er ook nog altijd mensen die zelf aan de slag willen gaan. Dit zijn de mensen die het niet erg vinden om de handen uit de mouwen te steken en die wel enige ervaring hebben met het klussen.

Gevel Kaleien? Wat Zijn De Voordelen? En Hoe Begin Je Eraan? - in Kasterlee

Het is niet heel ingewikkeld, echter is het wel belangrijk dat je weet wat je doet. Tijd om hier wat dieper op in te duiken! Het maken van het middel Bij het kaleien is het belangrijk dat je beschikt over de juiste materialen. Bij de meeste bouwmarkten of speciaalzaken kan je zakken kalei kopen. kaleiwerken.

Wil je zelf aan de slag gaan dan moet je toch wel denken aan een gemiddelde prijs van €6 à €8 per m² voor de aanschaf van de materialen. Heb je de zak met kalei gekocht dan zal je aan de slag moeten om het mengsel te maken. Het handigste is om en handstaafmixer te gebruiken om alles zo klontvrij te maken, je wilt nu eenmaal niet hebben dat er stukjes in komen.

Gooi alles bij elkaar en meng net zolang tot alles geheel klontvrij is. Op de zak kan je vrijwel altijd vinden hoeveel water je nodig hebt. Kijk wel even goed op internet hoe je het aan moet brengen op de gevel, het is namelijk belangrijk dat je de juiste stappen onderneemt.