Gevel Kaleien: Voordelen, Mogelijkheden & Prijzen - Asw Benelux in Schelle

Published Jan 17, 22
6 min read

Zin In Een Rustieke Gevel? Je Muur Kaleien Doe Je Zo! - in Merchtem

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
kalei Beerse

Zacht vertikaal aanbrengen en horizontaal uitsmeren. Probeer door te werken per muurvlak of waar de gevel een natuurlijke scheiding vertoont. Borstelaanzetten ga je immers zien in het resultaat. Let erop dat de kalei‘gesloten’ wordt aangebracht. Zichtbare open ‘poriën’ volledig dicht smeren met een spalterkwast ondergedompeld in water. Bij grotere oppervlakken is het interessant een meer vloeibare kaleilaag aan te brengen als een soort van accrochage.

Andersom wordt er soms een tweede verdunde laag kalei aangebracht op de gewone kaleilaag direct op de steen. Dit doet om esthetische redenen om aanzetten tussen verschillende vlakken op 1 muur (vb door een pauze te nemen of je stelling te verzetten) weg te schilderen of om ontstane kratertjes dicht te smeren.

Moderne Woning Gevel Kaleien: Prijs Per M² In 2022, Voorbeelden En Voordelen - in LommelJe Gevel Of Binnenmuur Kaleien Door Een Kaleispecialist in Boortmeerbeek


Een andere oplossing is dan te overschilderen met een gevelverf zoals Akurit FSI of Copperant Minérale in de kaleikleur. Weet wel dat dit meer kleurnuances die typisch zijn voor kalk, afvlakt en egaliseert. Alle ruwe en poreuze steenachtige ondergronden of onbeschilderde minerale buitenbepleisteringen zijn geschikt om op te kaleien. Dus niet op geverfde gevels! Je kan altijd opteren voor een primer op die verf (Akurit MHG), maar weet dat dit geen lang leven beschoren is.

Gevel Kaleien - Asw Benelux - in Hemiksem

We hebben hiervoor de Fluxaf Green of de RC decap. Je kan wel een oude gevelverf overschilderen met de Coppérant Minérale kalkmat voor buiten : dat is een sol-silicaatverf. Lees hierover meer op onze blog over kalei of gevelverf. Als je heel oude muren kaleit of je hebt een nieuwe muur gemetst met recuperatiebakstenen, kunnen er zich problemen stellen.

Bij een plots optreden van vorst kan dit op een net gekaleide muur ervoor zorgen dat de kalei er gewoon afschilfert. Het vervelende is dat je niet echt visueel kan zien aan de steen dat hij zouten bevat. Voor je een gehele woning gaat kaleien die met recuperatiestenen is gebouwd (of die gewoon zeer oud is), laat je best een door de technische dienst van Tubag, de leverancier van de traskalk-kalei.

Contacteer ons hiervoor. Een oplossing zou kunnen zijn plaatselijk een hydrofuge op de met zout belaste stenen aan te brengen, maar we kunnen moeilijk elke steen van een hele woning gaan meten. Dus het blijft opletten! Een hydrofuge is kleurloos maar is geen natuurlijk product. Bovendien is het redelijk prijzig om een heel huis mee te bewerken.

Wat Maakt Gekaleide Huizen Zo Bijzonder In 2022? - in Borsbeek

Natuurlijk! Zolang je de ondergrond nat kan maken en die niet uit gips bestaat, kan je onze kaleipleisters ook binnen toepassen. Voor het goedkoop en gestructureerd ‘witten’ van kelders en garages uit beton of betonblokken of cellenbeton zoals Ytong-stenen en Multipor-isolatieplaten, hebben we de . Kalk vormt zelfs met de toevoeging van trass geen waterdichte laag.

Probeer je best te vermijden. maar het kan natuurlijk altijd dat je plaatselijk een probleem hebt met de ondergrond die gelijkmatig en draagkrachtig moet zijn. Diep uitgesleten voegen dienen opnieuw opgevoegd te worden (vb met of ). Ondergronden die te poreus zijn voorbehandelen met de Ondergronden die plaatselijk niet zuigen voorbehandelen met de .

Kalei niet bij veel wind, of te koude of te hoge omgevings-of ondergronds- temperaturen. Elke omstandigheid die de kalei extra sterk en snel doet uitdrogen moet je vermijden. Best zet je de ondergrond goed nat voor je kaleit. Voor probleemloze muren en voor muren waar een grotere waterwerendheid vereist wordt of een snellere bescherming, bieden wij onze standaard kaleipleister aan op basis van traskalk.

Je Gevel Kaleien? Volg Dit Stappenplan In 2022 - in Sint-Pieters-Leeuw

Reken op een levensduur van minstens 15-20 jaar. Hij wordt in de massa gekleurd en is daarin uniek! Dit is absoluut geen cementkalei maar er zit wel eerlijkheidshalve 1. 5% witte cement in, wat voor de dampopenheid verwaarloosbaar is. De meeste leveranciers voegen een gelijkaardig klein percentage cement toe : het is voor de gebruiksvriendelijkheid in ons klimaat eigenlijk een noodzaak : zo kan het geen kwaad dat het enkele uren na het aanbrengen van de kalei al regent.

Kaleien En Spouwisolatie, Goede Combinatie? - in NijlenDe Meerwaarde Van Crepi Voor Je Gevel - in Boortmeerbeek


Moderne Woning Gevel Kaleien: Prijs Per M² In 2022, Voorbeelden En Voordelen - in Dilsen-StokkemJe Gevel Kaleien Geeft Een Authentieke Look in Herselt


De enige kleur die we kunnen aanbieden is een lichtbeige tint. Deze is helder in de zon (maar verblindt niet zoals wit) en geeft een wat aangepaste tint in de natte en koude seizoenen. Wil je echter een ander kleurtje, dan zijn er een aantal opties : meng vooraf poederpigment met water en voeg dit bij de kalei (max 4% pigment toevoegen) overschilderen met kalk-caseïneverf : behoudt een genuanceerde wolkerige look (let op: buiten mag het minstens 4-5 dagen niet regenen op de Calcatex luchtkalkverf) overschilderen met een silicaatverf : de minerale silicaatverven van Copperant en Tubag/Akurit houden je kalei dampopen maar schilderen de nuances weg; anderzijds is je kalei nog beter beschermd tegen regen en vervuiling overspuiten met Copperant Altra : ook hier verdwijnen nuances in de tint en geef je extra bescherming.

We leveren hiervoor of je gebruikt de . Wil je hem voor jouw project toch nakleuren? Gebruik dan de RC Calco of Galtane Kalkpastaverf of de Copperant Minérale sol-silicaatverf. De MFS van Akurit hebben we voor het wit kaleien van ondergronden waar we anders met primers moeten werken : silikaatstenen, beton/betonblokken en cellenbeton Ytong en Multipor : voor binnen en buiten! Een bolwassing met een “zachte” waterstraal doet elk jaar wonderen of een behandeling van de muur met groenverwijderaar op enzymenbasis zijn goede oplossingen.

Zin In Een Rustieke Gevel? Je Muur Kaleien Doe Je Zo! - in Bocholt

Breng dan een laagje Copperant Minérale aan op de kalei (Minérale Interior voor binnen)of kies voor een gevelverf in plaats van kalei. Een gewone gevelverf geeft wel een andere look! Zie onze pagina over silcaatverven. Je vindt meer info in onze kennisbank: .

Gevelonderhoud - in HoeseltJe Gevel Of Binnenmuur Kaleien Door Een Kaleispecialist in Zoutleeuw


Wat zijn de ervaringen van kaleien? Heeft kaleien nadelen of zijn er alleen maar voordelen verbonden aan deze vorm van gevels en muren afwerken? In dit artikel ontdek je de voordelen en nadelen van kaleien, alsook een korte uitleg wat het precies is. Hier lees je hoe het zit met de prijzen van kaleien.Het schilderen van muren met kalei geeft ze een authentieke uitstraling. Kalei bestaat voor het grootste deel uit kalk. Deze oude geveltechniek werd vroeger voornamelijk gebruikt op boerderijen om vocht in muren te voorkomen, vooral in stallen. Kaleien nadelen? Ja en nee Er zijn twee mogelijke nadelen die we hebben kunnen vinden.

Je Gevel Kaleien Geeft Een Authentieke Look in Kampenhout

Voor sommigen is dit een nadeel, voor anderen dan weer net een voordeel omdat het het authentieke karakter van kalei versterkt. Het tweede nadeel gaat niet over de kalei zelf, maar over het aanbrengen ervan. Het is een niet te onderschatten klus die behoorlijk wat kennis en ervaring vergt. Heb je die niet, of wil je je er niet in verdiepen? Begin er dan niet aan.

Dan ben je zeker van een mooi en duurzaam resultaat. Om je een hoop tijd en moeite te besparen kan je makkelijk en in één moeite vrijblijvend info en offertes opvragen bij verschillende kaleischilders. Kaleien voordelen? Zeker! Het zou oneerlijk zijn om hier alleen maar over de mogelijke nadelen van kalei te praten.