Authentiek Kaleien - in Arendonk

Published Nov 14, 21
6 min read

Je Gevel Of Binnenmuur Kaleien Door Een Kaleispecialist in Leopoldsburg

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
kaleien aannemers antwerpen Nijlen

In theorie kan je zelf een gevel kaleien, maar we zien dat weinig mensen dat doen omdat je voor gevelwerken natuurlijk extra infrastructuur nodig hebt zoals een steiger, hogedrukreinigers en andere reinigingsmiddelen. Vaak moeten er ook nog wat kleine herstellingen gebeuren om de gevel vlak genoeg te maken voor het schilderen.

Daarom is het dus vrijwel altijd rendabeler om het werk aan een expert over te laten. Vraag gerust even een vrijblijvende offerte aan. Inspectie van de muren, samen met de fabrikant van de kalei. Opmaken technische fiche en garantiedocumenten, want dit verschilt per soort ondergrond. Er wordt een stelling geplaatst om de muren te benaderen*.

Bij traditionele technieken is dat vaak zo door vochtplekken, maar bij Decorature is dit niet het geval. Wist je dat we door het gebruik van onze eigen stelling de kosten drukken? Zo hoef je geen huurkost voor een stelling te betalen. Onze schilderwerken voor gevels beperken zich overigens niet tot kaleien.Je ziet dit vooral buiten; ook bij onze projecten gebeurt het kaleien voornamelijk aan de buitengevel. Soms kaleien we ook op bakstenen om een industriële of landelijke look te creëren, bijvoorbeeld bij een accentmuur in het interieur. De gevelafwerking wordt bij het ontwerp in overleg met de architect bepaald - buitengevel kaleien. We bekijken welke gevelmaterialen en afwerking het beste past bij de stijl van het project en wegen dan de verschillende opties af: bijvoorbeeld om de gevelsteen te schilderen of te kaleien.

Je Gevel Kaleien Als Karaktervolle Bescherming Voor Jouw - in Kraainem

Bijvoorbeeld over de combinatie van een getrommelde baksteen opgevoegd met daarnaast een gedeelte van de steen gekaleid, zijn wij erg enthousiast. Bij renovatie kan er echter ook om technische redenen gekozen worden om te kaleien omdat een aftakelende gevel dan kan worden afgewerkt met kalei voor een nieuwe frisse look.

De hoofdreden dat mensen gekaleide huizen kiezen, is voornamelijk de authentieke uitstraling. Ook geeft het een extra beschermingslaag voor weersinvloeden en blijft de muur dampopen; uw gevel kan dus blijven ademen. Een ander voordeel is de veelzijdigheid van kaleien. Naast gevels kunnen namelijk binnenmuren ook gekaleid worden in bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten.

Asw Benelux- Kaleiwerken - Schilderwerken - Gevelrenovatie - in PutteKaleiverf: Doe Je Gevel Alle Eer Aan - in Hasselt


Meestal wordt de kleur doffer naar verloop van tijd, maar dit wordt ook wel als charmant gezien. Een ander nadeel is dat kaleien de nodige kennis en ervaring eist. Het is niet iets om snel zelf op te pakken en dus vaak door een professional gedaan moet worden. Bij kaleien kunt u kiezen tussen verschillende afwerkingsmogelijkheden: Zanderig door extra zand toe te voegen, Streperig door met een droge borstel er doorheen te strijken, of Meer glad door de kaleilaag zacht te polieren met een spons.

Bij onze projectontwikkeling beslissen wij in samenspraak met de architect over de gevelmaterialen. Indien er een bouwheer met een eigen bouwproject langskomt om zijn wensen te bespreken, kan hij daar zelf over beslissen. Kalei is een milieuvriendelijke en duurzame techniek die zorgt voor een authentieke look op uw gevel. Wilt u kaleien op een bestaand huis? Dan raden wij u aan om steeds met een vakman te werken om het mooiste resultaat te verkrijgen.

Je Gevel Of Oude Tuinmuur Omtoveren Met Kalei - in Linkebeek

Kaleien Brugge - Asw Benelux - Gevelrenovatie 2022 - in GooikKaleien • Gevel Kaleien • Kaleien Gevel • Kalkverven • Prijs 2022 in Kapelle-op-den-Bos


voor het uitvoeren van gevelwerken Een gevel is een belangrijk onderdeel van je woning. Bovendien is de gevel het uithangbord van je huis. Gevelwerken laat je dus best over aan een professionele firma. Via onderstaand formulier vraag je meteen meerdere offertes aan van verschillende specialisten in jouw regio. Vergelijk de offertes die je van hen ontvangt, en bespaar zo tot wel 35% op de kostprijs.

Je gevel renoveren kan al door gewoon een nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Eén van de mogelijkheden die je hebt is het kaleien van je gevel. Je gevel kaleien is eigenlijk niets anders dan het beschilderen van je gevel met kalkpleister. Maar ondanks de eenvoud van deze techniek zijn er toch enkele interessante voordelen aan.

Kaleiverf is een mengsel dat voornamelijk bestaat uit kalk. Standaard is kaleiverf dus wit van kleur, maar door allerlei kleurstoffen toe te voegen kan je kaleiverf verkrijgen in diverse kleuren. Hoewel gekleurde kaleiverf niet veel duurder is, verkiezen de meeste mensen toch gewoon de witte variant. Kaleien kan op talloze soorten ondergrond.

Op dit soort muren, die vaak niet meer in al te beste staat zijn, kan een nieuwe laag van kalkpleister de muur een hele nieuwe look geven. Bovendien zorgt de kalkpleister voor een beschermingslaag tegen vocht, en kan het bovendien ook nog eens oneffenheden camoufleren. Hoewel kaleien vaak op buitenmuren wordt toegepast, is het ook perfect mogelijk om binnenmuren te behandelen.

Traditioneel Kaleien Of Schilderen In 2022? - in Zoersel

De oorsprong van het kaleien van muren ontstond bij de boerenbevolking. Zij smeerden hun gebouwen en stallen in met kalkpleister, zodat deze gebouwen beter bestand zouden zijn tegen vocht en schimmels. Pas later kreeg een buitenmuur met kalkpleister de charmante uitstraling die het nu heeft. Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken? Gevel reinigen, renoveren of herstellen? Vraag prijzen op! Geen zin om zelf een gevelwerker te zoeken? Wij doen het voor jou! Gun jezelf een vernieuwde of herstelde gevel! Benieuwd naar het tarief van een professionele gevelwerker? Vergelijk prijzen van professionele gevelwerkers in je regio Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen! Laat je gevel reinigen, renoveren of herstellen door professionals.

Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen. Waarom je gevel kaleien? Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun gevel te kaleien. Veel mensen zijn gecharmeerd door de authentieke look, maar er zijn ook heel wat functionele voordelen. Esthetische voordelen Door kaleiverf aan te brengen op de buitenmuren, geef je je gevel een hele nieuwe look.

Kaleien - Asw Benelux - Oost-vlaanderen - Gevelbekleding - in Baarle-HertogKaleien Brugge - Asw Benelux - Gevelrenovatie 2022 - in Genk


Vaak gebeurt het kaleien met een blokkwast, wat de gevel een hele authentieke look geeft. Door met een blokkwast te werken, krijgt de gevel een oneffen oppervlak. Hiermee camoufleer je dus eigenlijk de al bestaande oneffenheden op de gevel. Je draait de mankementen van je gevel als het ware om in een voordeel.

Standaard is kalkpleister beschikbaar in het wit. Maar het is perfect mogelijk om kleurpigmenten toe te voegen aan het mengsel, waardoor je ook je gevel kan kaleien in een andere kleur. Functionele voordelen Naast de esthetische voordelen zijn er ook nog een aantal functionele of technische voordelen aan het kaleien van je gevel.

Kaleien Van Gevel In 2022 - in Sint-Genesius-Rode

Ook nu nog biedt kalkpleister dus de nodige bescherming tegen vocht. Kalkpleister is een duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding die je buitenmuur dampopen houdt. En net dat is belangrijk om vochtproblemen te vermijden. Gevel kaleien: stappenplan Een buitenmuur kaleien is op zich niet zo moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je de juiste stappen volgt.

Zij hebben al dit materiaal standaard in voorraad, waardoor je jezelf niet in de kosten moet jagen. Gevel voorbereiden In een volgende fase komt de gevel aan de beurt. Kalei mag je enkel aanbrengen op een gevel die perfect proper is. Je moet dus eerst onkruid, mos en loszittende stukjes verwijderen van de muur.